Intensieve peeling behandeling Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal
Intensieve peeling behandeling Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

TCA Peeling

Geschikt om de tekenen van huidveroudering te verminderen, bij pigmentvlekken, acnelittekens en voor het verbeteren van een grove huidstructuur.

Huidbehandeling

TCA Peeling

Een TCA (trichloorazijnzuur) peeling 15-35% is een zeer intensieve huidbehandeling en stimuleert cel vernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen waardoor tekenen van huidveroudering verminderen.
TCApeeling-Nova-Huidkliniek

De TCA peeling

De behandeling

Een chemische peeling is een vloeistof op basis van natuurlijke zuren zoals, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en amandelzuur. De peeling zorgt voor een snellere afschilfering van dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe en gezonde cellen te maken. De peelings zijn onderverdeeld in verschillende sterktes van mild tot sterk.

Hierdoor kan ook de hersteltijd van de huid na de behandeling verschillen. Welke peeling ingezet wordt is afhankelijk van de huidconditie en wensen. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken. De peelings kunnen op het gezicht, rug of andere gebieden worden toegepast. 

TCApeeling-Nova-Huidkliniek

De stappen

Hoe werkt de TCA peeling?

De huid wordt van te voren gereinigd en voorbereid met een ontvettende en desinfecterende solution. Vervolgens worden er één tot meerdere lagen TCA peeling op de huid aangebracht. Afhankelijk van de gewenste huidreactie kunnen er lokaal meerdere lagen worden aangebracht. De peeling geeft een warm prikkelend gevoel op de huid. In de dagen na de behandeling zal de huid geleidelijk gaan vervellen. De mate van vervelling is afhankelijk van de intensiteit van de peeling.

Voorbereiding op de TCA peeling

Voor een optimaal resultaat is een goede voorbereiding belangrijk. De behandeling kan alleen plaats vinden als de huid in goede conditie is. Wat wil zeggen dat de huid minstens 2 weken van te voren is voorbereid met de aanbevolen thuisproducten en een milde peeling behandeling heeft ondergaan. Dit zal de TCA behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. 

Aantal behandelingen

Na één behandeling kun je al verbetering van de huid zien. Afhankelijk van jouw huidbehoefte wordt het aanbevolen om de TCA peeling in een kuur te doen van 3-6 behandelingen en maandelijks te herhalen. Tijdens een intakegesprek ontvang je een passend advies.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om minimaal 4 weken dagelijks de huid te beschermen tegen de zon met SPF30/50. De huid is na de TCA peeling gevoeliger voor zonlicht. Vermijd daarom zo veel mogelijk direct zonlicht en ga niet onder de zonnebank. Blijf van de velletjes of korstjes af om littekenvorming te voorkomen. Tot 48 uur na de behandeling wordt het afgeraden om te sporten, zwemmen of naar de sauna te gaan. De aanbevolen nabehandelingscrème mag zo vaak als gewenst worden aangebracht om de huid te hydrateren en het huidherstel te bevorderen.

TCA peeling bij Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Jouw mening telt

Ervaringen

Annelies
Lees verder
Ik heb nu bijna al mijn laserbehandelingen gehad bij Anita en ben er heel erg tevreden over. Na mijn eerste behandeling zag ik al resultaat en voelde ik mij op mijn gemak bij haar. Anita is niet alleen professioneel maar ook een hele gezellige meid!!
Deborah
Lees verder
Ik voel me altijd op m'n gemak bij Anita in de stoel. Super lieve meid en professioneel. Goede en duidelijke uitleg bij vragen. Na vijf behandelingen hoef ik mijn benen niet meer te scheren! Zeer tevreden!
Luna
Lees verder
Anita is een hele lieve huiddeskundige, die passie heeft voor haar vak. Dat is goed te merken wanneer zij te werk gaat. Mijn gezichtsbehandelingen hebben ontzettend goed geholpen, maar het is ook altijd super gezellig. Echt een aanrader dus!
Jacqueline
Lees verder
Heel fijne gezichtsbehandeling gehad. De laserbehandeling is ook prima te doen. Helemaal weer opgeknapt en genoten, ze is goed in haar vak.
Melissa
Lees verder
Mooie salon en alles werd goed uitgelegd. Ik ben bij Anita geweest voor het laseren van mijn couperose vaatjes in mijn gezicht. Ik heb lang getwijfeld want het was voor mij even een drempel om de stap te zetten. Maar ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Anita stelde mij op mijn gemak en het resultaat is echt super! Zeker een aanrader!
Sanne
Lees verder
Heerlijke gezichtsbehandeling gehad. Anita geeft goede adviezen op het gebied van huidbehandelingen. Zij heeft kennis van verschillende huidtypen en geeft daarbij aan welke producten het meest geschikt zijn. Topper!
Anoniem
Lees verder
De combinatie van schoonheidsspecialiste en huid therapie is ideaal. Hierdoor heb je meer behandelmogelijkheden met meer effect. Anita neemt de tijd voor een intake, is deskundig en aardig. Zeker een aanrader.
Joyce
Lees verder
Anita is zeer vakkundig en weet goed wat je huid nodig heeft. Ze neemt de tijd voor je vragen en ik voel me heel erg welkom. Mooi om te zien dat de laserontharing al na twee keer al resultaat laat zien! (Anita, jammer dat ik maar 1 keuze aan kan klikken als het gaat om jouw competenties :))
Renske
Lees verder
Sinds de opening van haar eigen salon kom ik bij Anita. Zij is aardig, gastvrij en zeer deskundig. Zij luistert naar de wensen van haar klant en geeft op professionele wijze haar advies. Na de heropening na de Coronamaatregelen ben ik gelijk voor een behandeling naar haar salon gegaan!
Marleen
Lees verder
Anita is een ontzettend aardige en deskundige huidspecialiste. Ze heeft op al mijn vragen een duidelijk en deskundig antwoord, geeft een duidelijke uitleg over de behandeling en werkt nauwkeurig en netjes.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over TCA peelings

Na een TCA-peeling kan de huid rood en gezwollen zijn, vergelijkbaar met een zonnebrand. De huid begint binnen enkele dagen te schilferen en te vervellen, wat enkele dagen tot een week kan duren, afhankelijk van de diepte van de peeling. Tijdens het herstelproces is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon en agressieve huidverzorgingsproducten te vermijden. Het uiteindelijke resultaat van een TCA-peeling wordt na enkele weken zichtbaar wanneer de huid volledig is genezen en vernieuwd.

Tijdens een TCA-peeling behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd. Vervolgens wordt het trichloorazijnzuur (TCA) op de huid aangebracht in de juiste concentratie, afhankelijk van het beoogde resultaat en de diepte van de peeling. Je kunt een licht prikkelend of branderig gevoel ervaren tijdens het aanbrengen van de TCA. 

Enkele mogelijke bijwerkingen van een TCA-peeling zijn roodheid, zwelling, schilfering, en tijdelijke verkleuring van de huid. Diepere TCA-peelings kunnen ook korstvorming en langere hersteltijden veroorzaken.