Pigmentvlekken laten verwijderen Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal
Verwijderen pigment Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Pigmentvlekken verwijderen

Door middel van laserbehandelingen worden pigmentvlekken minder zichtbaar of verdwijnen. De huid krijgt hierdoor een egaler aanzien.

Egalere huid

Laserbehandeling pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden vaak als storend gezien. Ze geven een oneffen huidteint en laten je er soms ouder uitzien dan je bent. Door middel van laserbehandelingen worden pigmentvlekken minder zichtbaar of verdwijnen. De huid krijgt hierdoor een egaler aanzien.
Pigmentvlekken verwijderen laserbehandeling Nova Huidkliniek Poortugaal Rhoon

Over pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. De pigmentcellen kunnen door een verstoring meer pigment aanmaken, waardoor er een donkere vlek ontstaat. Vaak speelt de zon een rol bij het ontstaan van pigmentvlekken. Pigment kan ook ontstaan door hormonale invloeden, hier is het zwangerschapsmasker (melasma) een voorbeeld van. 

Soms verdwijnen deze vlekken vanzelf weer maar ze kunnen ook helaas zichtbaar blijven. Ook ontstekingen (bij acne) of huidbeschadigingen door wondjes kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Dit noemen we post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Tot slot kan bepaalde medicatie of genetische aanleg een trigger zijn voor pigmentvlekken.

Behandeling bij pigmentvlekken Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal
Pigmentvlekken laten verwijderen Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Advies

Zijn mijn pigmentvlekken geschikt om te laseren?

Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken, die ook allemaal een andere oorzaak kunnen hebben. Daarnaast kan het pigment oppervlakkig (in de bovenste huidlaag) of dieper in de huid liggen. Het oppervlakkige pigment is doorgaans effectief te behandelen door middel van laser. Meestal gaat dit om pigmentvlekken die ontstaan zijn door zonschade, ouderdomsvlekken en sproeten. Melasma (hormonaal pigment) is minder geschikt voor de laserbehandeling. Voor deze indicatie zijn medische peelings geschikt. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we je huid zorgvuldig en adviseren je welke behandelmethode passend is.

Hoe werkt de laserbehandeling?

Om de huid optimaal te verbeteren worden de peelings aanbevolen in een kuur van 4-6 behandelingen. Afhankelijk van de sterkte van de peeling iedere 2 tot 4 weken. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met regelmaat een peeling behandeling te ondergaan.  

Aantal behandelingen

Meestal zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Het aantal behandelingen hangt af van het soort pigment en de diepte van het pigment in de huid. Tussen de behandelingen zit minimaal vier weken. Deze tijd heeft de huid nodig om te herstellen en het behandelde pigment op te ruimen.

Na de behandeling

Direct na de laserbehandeling kleurt het pigment tijdelijk donkerder. Er kunnen korstjes ontstaan die in ongeveer 2 weken genezen. Het is belangrijk om 4-6 weken langdurige blootstelling aan zon of zonnebank te vermijden. Bescherm de huid dagelijks met een zonbeschermingscrème van minimaal SPF 30. Krab niet aan eventuele korstjes die zijn ontstaan na de behandeling. Om de vorming van nieuwe pigmentvlekken te vertragen of voorkomen is het aan te raden om ook na de behandelingen dagelijks de huid te beschermen met een SPF 30 of 50.

Pigmentvlekken verwijderen laserbehandeling Nova Huidkliniek Poortugaal Rhoon

Jouw mening telt

Ervaringen

Annelies
Lees verder
Ik heb nu bijna al mijn laserbehandelingen gehad bij Anita en ben er heel erg tevreden over. Na mijn eerste behandeling zag ik al resultaat en voelde ik mij op mijn gemak bij haar. Anita is niet alleen professioneel maar ook een hele gezellige meid!!
Deborah
Lees verder
Ik voel me altijd op m'n gemak bij Anita in de stoel. Super lieve meid en professioneel. Goede en duidelijke uitleg bij vragen. Na vijf behandelingen hoef ik mijn benen niet meer te scheren! Zeer tevreden!
Luna
Lees verder
Anita is een hele lieve huiddeskundige, die passie heeft voor haar vak. Dat is goed te merken wanneer zij te werk gaat. Mijn gezichtsbehandelingen hebben ontzettend goed geholpen, maar het is ook altijd super gezellig. Echt een aanrader dus!
Jacqueline
Lees verder
Heel fijne gezichtsbehandeling gehad. De laserbehandeling is ook prima te doen. Helemaal weer opgeknapt en genoten, ze is goed in haar vak.
Melissa
Lees verder
Mooie salon en alles werd goed uitgelegd. Ik ben bij Anita geweest voor het laseren van mijn couperose vaatjes in mijn gezicht. Ik heb lang getwijfeld want het was voor mij even een drempel om de stap te zetten. Maar ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Anita stelde mij op mijn gemak en het resultaat is echt super! Zeker een aanrader!
Sanne
Lees verder
Heerlijke gezichtsbehandeling gehad. Anita geeft goede adviezen op het gebied van huidbehandelingen. Zij heeft kennis van verschillende huidtypen en geeft daarbij aan welke producten het meest geschikt zijn. Topper!
Anoniem
Lees verder
De combinatie van schoonheidsspecialiste en huid therapie is ideaal. Hierdoor heb je meer behandelmogelijkheden met meer effect. Anita neemt de tijd voor een intake, is deskundig en aardig. Zeker een aanrader.
Joyce
Lees verder
Anita is zeer vakkundig en weet goed wat je huid nodig heeft. Ze neemt de tijd voor je vragen en ik voel me heel erg welkom. Mooi om te zien dat de laserontharing al na twee keer al resultaat laat zien! (Anita, jammer dat ik maar 1 keuze aan kan klikken als het gaat om jouw competenties :))
Renske
Lees verder
Sinds de opening van haar eigen salon kom ik bij Anita. Zij is aardig, gastvrij en zeer deskundig. Zij luistert naar de wensen van haar klant en geeft op professionele wijze haar advies. Na de heropening na de Coronamaatregelen ben ik gelijk voor een behandeling naar haar salon gegaan!
Marleen
Lees verder
Anita is een ontzettend aardige en deskundige huidspecialiste. Ze heeft op al mijn vragen een duidelijk en deskundig antwoord, geeft een duidelijke uitleg over de behandeling en werkt nauwkeurig en netjes.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken verwijderen

Het laseren van pigmentvlekken kan wat ongemak veroorzaken, vergelijkbaar met kleine prikjes of een licht branderig gevoel op de huid tijdens de behandeling. De meeste mensen vinden de pijn goed te verdragen, maar de ervaring kan variëren afhankelijk van je pijngrens en de gevoeligheid van de behandelde huidgebieden.

Enkele mogelijke bijwerkingen van pigmentvlekken laseren zijn roodheid, zwelling, korstvorming en tijdelijke verkleuring van de huid op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele dagen tot weken na de behandeling. De hersteltijd varieert afhankelijk van de diepte van de behandeling en de reactie van je huid. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen direct zonlicht en om de aanbevolen nazorginstructies op te volgen om het risico op complicaties te minimaliseren en optimale resultaten te behalen.

De resultaten van pigmentvlekken laseren kunnen langdurig zijn, maar ze zijn niet altijd permanent. Pigmentvlekken kunnen terugkeren als gevolg van blootstelling aan de zon, veroudering of hormonale veranderingen. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon na de behandeling en regelmatige huidverzorging te handhaven om de resultaten te behouden. Soms zijn onderhoudsbehandelingen nodig om eventuele nieuwe pigmentproblemen aan te pakken.