Chemische peeling voor huidverbetering Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal
Peelings Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Peelings

Een peeling is dé manier om je huid op te frissen en te laten stralen. Deze behandeling stimuleert intensief de vernieuwing van je huidcellen, waardoor je huid er vernieuwd uitziet.

Chemische peeling

Peelings

Chemische peelings zijn effectieve behandelingen die de celvernieuwing in de huid intensief stimuleren, waardoor de huid weer fris en stralend oogt. Ze verminderen zichtbaarheid van oneffenheden zoals puistjes, littekens en pigmentvlekken, terwijl ook de collageenaanmaak wordt gestimuleerd voor een stevigere huid. Wij werken met verschillende soorten peelings die kunnen worden afgestemd op specifieke huidtypen en problemen.

Peelings Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Hoe werkt een peeling

De behandeling

Een chemische peeling is een vloeistof op basis van natuurlijke zuren zoals, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en amandelzuur. De peeling zorgt voor een snellere afschilfering van dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe en gezonde cellen te maken. De peelings zijn onderverdeeld in verschillende sterktes van mild tot sterk.

Hierdoor kan ook de hersteltijd van de huid na de behandeling verschillen. Welke peeling ingezet wordt is afhankelijk van de huidconditie en wensen. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken. De peelings kunnen op het gezicht, rug of andere gebieden worden toegepast. 

Chemische peeling voor huidverbetering Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal
Peelings Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Wat doet een peeling

Peelings zijn effectief bij de behandeling van:

Aantal behandelingen

Om de huid optimaal te verbeteren worden de peelings aanbevolen in een kuur van 4-6 behandelingen. Afhankelijk van de sterkte van de peeling iedere 2 tot 4 weken. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met regelmaat een peeling behandeling te ondergaan.  

Na de behandeling

De huidreactie en hersteltijd is afhankelijk van het soort peeling dat gekozen is en het huidtype. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken. Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Bij de intensievere peelings kan er na enkele dagen droogheid ontstaan en kan de huid gaan schilferen. Oude huidcellen maken dan plaats voor nieuwe, gezonde huidcellen. De hersteltijd kan tot ongeveer 7 dagen duren. 

  • Het gebruik van thuisproducten wordt aangeraden om de behandelingen te ondersteunen voor een optimaal resultaat.
  • Bescherm de huid tot minstens 4 weken na de behandeling dagelijks met een zonbeschermingsfactor van minimaal SPF 30 om huidschade zoals pigmentvlekken te voorkomen en vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank.
  • Houd er rekening mee dat de huid gevoelig kan zijn na de peeling. Dep de huid droog na het douchen of reinigen in plaats van wrijven.
  • Vermijd trekken of plukken aan de velletjes om huidbeschadiging te voorkomen.
  • Gebruik geen producten met retinol, zuren of scrub totdat de huid hersteld is.
Egale huid Nova Huidkliniek Rhoon Portugaal

Jouw mening telt

Ervaringen

Annelies
Lees verder
Ik heb nu bijna al mijn laserbehandelingen gehad bij Anita en ben er heel erg tevreden over. Na mijn eerste behandeling zag ik al resultaat en voelde ik mij op mijn gemak bij haar. Anita is niet alleen professioneel maar ook een hele gezellige meid!!
Deborah
Lees verder
Ik voel me altijd op m'n gemak bij Anita in de stoel. Super lieve meid en professioneel. Goede en duidelijke uitleg bij vragen. Na vijf behandelingen hoef ik mijn benen niet meer te scheren! Zeer tevreden!
Luna
Lees verder
Anita is een hele lieve huiddeskundige, die passie heeft voor haar vak. Dat is goed te merken wanneer zij te werk gaat. Mijn gezichtsbehandelingen hebben ontzettend goed geholpen, maar het is ook altijd super gezellig. Echt een aanrader dus!
Jacqueline
Lees verder
Heel fijne gezichtsbehandeling gehad. De laserbehandeling is ook prima te doen. Helemaal weer opgeknapt en genoten, ze is goed in haar vak.
Melissa
Lees verder
Mooie salon en alles werd goed uitgelegd. Ik ben bij Anita geweest voor het laseren van mijn couperose vaatjes in mijn gezicht. Ik heb lang getwijfeld want het was voor mij even een drempel om de stap te zetten. Maar ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Anita stelde mij op mijn gemak en het resultaat is echt super! Zeker een aanrader!
Sanne
Lees verder
Heerlijke gezichtsbehandeling gehad. Anita geeft goede adviezen op het gebied van huidbehandelingen. Zij heeft kennis van verschillende huidtypen en geeft daarbij aan welke producten het meest geschikt zijn. Topper!
Anoniem
Lees verder
De combinatie van schoonheidsspecialiste en huid therapie is ideaal. Hierdoor heb je meer behandelmogelijkheden met meer effect. Anita neemt de tijd voor een intake, is deskundig en aardig. Zeker een aanrader.
Joyce
Lees verder
Anita is zeer vakkundig en weet goed wat je huid nodig heeft. Ze neemt de tijd voor je vragen en ik voel me heel erg welkom. Mooi om te zien dat de laserontharing al na twee keer al resultaat laat zien! (Anita, jammer dat ik maar 1 keuze aan kan klikken als het gaat om jouw competenties :))
Renske
Lees verder
Sinds de opening van haar eigen salon kom ik bij Anita. Zij is aardig, gastvrij en zeer deskundig. Zij luistert naar de wensen van haar klant en geeft op professionele wijze haar advies. Na de heropening na de Coronamaatregelen ben ik gelijk voor een behandeling naar haar salon gegaan!
Marleen
Lees verder
Anita is een ontzettend aardige en deskundige huidspecialiste. Ze heeft op al mijn vragen een duidelijk en deskundig antwoord, geeft een duidelijke uitleg over de behandeling en werkt nauwkeurig en netjes.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over peelings

Na een chemische peeling is het belangrijk om je huid goed te verzorgen om het herstelproces te bevorderen en het risico op complicaties te minimaliseren. Enkele tips voor nazorg zijn:

  • Gebruik milde, hydraterende producten om de huid te kalmeren en te hydrateren.
  • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.
  • Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten en exfolianten gedurende enkele dagen tot 1-2 weken, afhankelijk van de diepte van de peeling.

Het duurt meestal enkele dagen tot weken voordat je de resultaten van een chemische peeling begint te zien, afhankelijk van het type peeling dat is uitgevoerd. Oppervlakkige peelings kunnen resulteren in een direct zichtbare verbetering van de huidtextuur en -teint, terwijl middeldiepe en diepe peelings geleidelijker resultaten opleveren naarmate de huid zich vernieuwt. Om optimale resultaten te behalen, kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Tijdens de behandeling: De huid wordt grondig gereinigd en de gekozen peeling wordt op de huid aangebracht. Je kunt een prikkelend of branderig gevoel ervaren dat enkele minuten kan aanhouden. De duur van de behandeling varieert afhankelijk van het type peeling.

Na de behandeling: De huid kan rood en gevoelig zijn, vergelijkbaar met een zonnebrand. Bij oppervlakkige peelings duurt enkele uren tot een dag, terwijl middeldiepe en diepe peelings langere hersteltijden kunnen hebben, variërend van een week tot enkele weken. Schilfering en vervelling van de huid zijn normaal bij intensievere peelings. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème.