Vaatlaser en rosacea behandeling Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal
Vaatlaser en rosacea behandeling Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Vaatlaser behandeling

De vaatlaser wordt ingezet om zichtbare bloedvaatjes op het gezicht en lichaam te verwijderen.

Bloedvaatjes verwijderen

Vaatlaser behandeling

Verwijde rode of paarse bloedvaatjes kunnen voorkomen in het gezicht en op het lichaam. Ze ontstaan doordat de vaatwanden verslapt zijn. Hierdoor vervullen deze vaatjes geen functie meer in de huid en kunnen ze zonder problemen behandeld worden. Een verslapping van de vaatwanden ontstaat vaak door het ouder worden. Maar ook erfelijke aanleg speelt een rol bij het ontstaan van verwijde vaatjes. Zonbeschadiging, roken, bepaalde medicatie en zwangerschap kunnen de hoeveelheid zichtbare vaatjes verergeren. 

Huidadvies Nova Huidpraktijk in Rhoon Poortugaal

Hoe werkt een vaatlaser behandeling?

De laserbehandeling

De laser (Nd:YAG 1064nm) zendt lichtstralen uit welke opgenomen worden door het bloed in de vaatjes. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekken de vaatwanden samen. Het bloedvaatje is vernietigd en het lichaam zal deze in de weken na de behandeling zelf opruimen. De vaatjes zullen geleidelijk minder zichtbaar worden. De laserbehandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel wordt ervaren als kleine warme prikjes op de huid. 

De laser werkt met een koelingsspray wat zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Het is belangrijk dat de huid niet gebruind is voor de behandeling. Vermijd daarom vier weken voor de behandeling langdurige blootstelling aan zon of zonnebank. En bescherm de huid dagelijks met een zonbeschermingscrème van minimaal SPF 30. 

Laser apparaat Nova Huidkliniek Rhoon Portugaal
Vaatlaser en rosacea behandeling Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Vaatlaser behandeling bij

Een vaatlaserbehandeling is geschikt voor:

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid, dichtheid, dikte en grootte van de vaatjes. Voor vaatjes in het gezicht zijn er ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De tijd tussen de behandelingen is hierbij minimaal vier werken. Voor oppervlakkige beenvaatjes zijn dit gemiddeld 3 tot 6 behandelingen en is de tijd tussen de behandelingen minimaal acht weken. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en kan er lichte zwelling zichtbaar zijn. Soms kunnen er kleine bloeduitstortinkjes ontstaan en korstjes. De korstjes zullen vanzelf weer loslaten. Vermijd langdurige blootstelling aan zon of zonnebank en bescherm de huid dagelijks met een zonbeschermingscrème van minimaal SPF 30 tot minstens vier tot zes weken na de behandeling. 

Egale huid Nova Huidkliniek Rhoon Portugaal

Jouw mening telt

Ervaringen

Annelies
Lees verder
Ik heb nu bijna al mijn laserbehandelingen gehad bij Anita en ben er heel erg tevreden over. Na mijn eerste behandeling zag ik al resultaat en voelde ik mij op mijn gemak bij haar. Anita is niet alleen professioneel maar ook een hele gezellige meid!!
Deborah
Lees verder
Ik voel me altijd op m'n gemak bij Anita in de stoel. Super lieve meid en professioneel. Goede en duidelijke uitleg bij vragen. Na vijf behandelingen hoef ik mijn benen niet meer te scheren! Zeer tevreden!
Luna
Lees verder
Anita is een hele lieve huiddeskundige, die passie heeft voor haar vak. Dat is goed te merken wanneer zij te werk gaat. Mijn gezichtsbehandelingen hebben ontzettend goed geholpen, maar het is ook altijd super gezellig. Echt een aanrader dus!
Jacqueline
Lees verder
Heel fijne gezichtsbehandeling gehad. De laserbehandeling is ook prima te doen. Helemaal weer opgeknapt en genoten, ze is goed in haar vak.
Melissa
Lees verder
Mooie salon en alles werd goed uitgelegd. Ik ben bij Anita geweest voor het laseren van mijn couperose vaatjes in mijn gezicht. Ik heb lang getwijfeld want het was voor mij even een drempel om de stap te zetten. Maar ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Anita stelde mij op mijn gemak en het resultaat is echt super! Zeker een aanrader!
Sanne
Lees verder
Heerlijke gezichtsbehandeling gehad. Anita geeft goede adviezen op het gebied van huidbehandelingen. Zij heeft kennis van verschillende huidtypen en geeft daarbij aan welke producten het meest geschikt zijn. Topper!
Anoniem
Lees verder
De combinatie van schoonheidsspecialiste en huid therapie is ideaal. Hierdoor heb je meer behandelmogelijkheden met meer effect. Anita neemt de tijd voor een intake, is deskundig en aardig. Zeker een aanrader.
Joyce
Lees verder
Anita is zeer vakkundig en weet goed wat je huid nodig heeft. Ze neemt de tijd voor je vragen en ik voel me heel erg welkom. Mooi om te zien dat de laserontharing al na twee keer al resultaat laat zien! (Anita, jammer dat ik maar 1 keuze aan kan klikken als het gaat om jouw competenties :))
Renske
Lees verder
Sinds de opening van haar eigen salon kom ik bij Anita. Zij is aardig, gastvrij en zeer deskundig. Zij luistert naar de wensen van haar klant en geeft op professionele wijze haar advies. Na de heropening na de Coronamaatregelen ben ik gelijk voor een behandeling naar haar salon gegaan!
Marleen
Lees verder
Anita is een ontzettend aardige en deskundige huidspecialiste. Ze heeft op al mijn vragen een duidelijk en deskundig antwoord, geeft een duidelijke uitleg over de behandeling en werkt nauwkeurig en netjes.
Previous
Next

Veelgestelde vragen over vaatlaser behandelingen

Het gevoel tijdens de behandeling varieert per persoon, maar de meeste mensen ervaren slechts een milde ongemakkelijkheid, vergelijkbaar met het gevoel van kleine speldenprikjes. Wij zorgen ervoor dat je je zo comfortabel mogelijk voelt tijdens de behandeling.

De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de grootte en het aantal vaatjes dat behandeld moet worden. Gemiddeld duurt een sessie tussen de 15 en 30 minuten. 

De resultaten van het laseren van vaatjes zijn doorgaans langdurig, maar nieuwe vaatjes kunnen in de toekomst ontstaan, vooral als de onderliggende oorzaak (zoals zonblootstelling of rosacea) niet wordt aangepakt. Regelmatige onderhoudsbehandelingen kunnen helpen om de resultaten te behouden.