Acne behandelingen Rotterdam

Acne is een vervelend en veelvoorkomend huidprobleem. Niet alleen jongeren maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Acne komt voor op plekken waar zich de meeste talgklieren bevinden. Namelijk in het gezicht, op de borst, nek en rug. Het kan zijn dat je je schaamt of onzeker voelt door de acne. Gelukkig zijn er verschillende acnebehandelingen waardoor we de puistjes tegengaan, Acne behandelingen Rotterdam.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat door een verhoogde talgproductie, een verstopte talgklieruitgang en een bacterie genaamd Propioni Acnes. Een ophoping van dode huidcellen op de huid zorgt er voor dat de uitgang van de talgklier verstopt raakt. Hieronder hoopt zich talg op waardoor er mee-eters ontstaan. Deze zijn te herkennen aan witte of zwarte puntjes. Doordat het talg zich ophoopt raakt de talgklier verwijd en geïrriteerd. De drukt loopt op en hierdoor knapt de talgklierwand. Vervolgens komt het talg in de omliggende huid terecht. Wat resulteert in (pijnlijke) rode ontstekingen. 

Het krijgen van acne is voor een deel genetisch bepaald. Ook hormonen hebben invloed op het ontstaan van acne, bijvoorbeeld in de puberteit of door het gebruik van anticonceptie. Tot slot kan acne verergeren door stress, voeding zoals zuivelproducten en suiker, verkeerde huidverzorgingsproducten en het zelf uitknijpen van puistjes. Als gevolg van pulken, krabben of het zelf uitknijpen van puistjes kan je de huid beschadigen en kunnen er littekens ontstaan. Een belangrijk advies is om dit niet te doen. 

Acne behandelingen

NOVA Huidkliniek is gespecialiseerd in het behandelen van acne. Het vroegtijdig behandelen van acne is erg belangrijk om huidschade en littekens te voorkomen. Daarnaast kan acne lang blijven bestaan als dit onbehandeld blijft. De acnebehandelingen worden uitgevoerd en ondersteund met de producten van Dermaquest. Deze producten bevatten werkzame stoffen om acne effectief te behandelen. Iedere huid is anders en vraagt om een unieke aanpak. Tijdens het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook ontvang je adviezen hoe je thuis het beste de huid kunt verzorgen en welke producten je kunt gebruiken om de behandelingen te ondersteunen. Het grootste gedeelte van het resultaat wordt namelijk bepaald door de producten die je dagelijks thuis gebruikt. De volgende behandelingen kunnen onderdeel zijn van het behandelplan:

  • Dieptereiniging
    Tijdens een reinigende gezichtsbehandeling ligt de nadruk op het grondig reinigen van de huid. Puistjes en mee-eters worden ingeprikt met een steriel naaldje en uitgedrukt. Daarnaast wordt er een reinigend masker aangebracht en een huidverzorgende crème.
  • Peeling
    De peelings van Dermaquest bevatten specifieke werkstoffen en zuren. Deze werken ontstekingsremmend en gaan puistjes en mee-eters tegen. Lees hier meer over peelings.
  • Microneedling met de Dermapen
    Acnelittekens kunnen goed behandeld worden door middel van microneedling. De huidstructuur en egaliteit van de huid wordt hierdoor zichtbaar verbeterd waardoor littekens verminderen. Lees hier meer over microneedling.

Vergoeding zorgverzekering

De behandelingen voor acne en acnelittekens kunnen in aanmerking komen voor gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Meer informatie?

Wil je meer weten over acne en welke behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem contact op voor meer informatie en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek, Acne behandelingen Rotterdam. 

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true" tabindex="49" field_values="check=First Choice,Second Choice"]