Permanent ontharen

Ben je de rode irritatiebultjes en ingegroeide haren door het scheren en harsen zat? Start dan met laser ontharen met de nieuwste en meest effectieve laserapparatuur. De oplossing voor ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam, Permanent ontharen Zwijndrecht.

De Gentlemax Pro laser voor een permanent resultaat

Bij NOVA Huidkliniek maken we voor permanente ontharing gebruik van de krachtige GentleMax Pro laser. Dit is een geavanceerde laser met twee golflengten. Namelijk Alexandriet (755nm) en Nd:YAG (1064nm). Hierdoor kunnen we lichte en donkere huidtypes veilig behandelen en zelfs de dunste haren doeltreffend verwijderen. De laserstralen worden opgenomen door het pigment van de haren. Door de warmte raakt het haarzakje beschadigd en kan er geen nieuwe haar terug groeien. Voor elke laserflits geeft de laser een koelingsspray af op de huid. Dit geeft koeling aan de huid waardoor de behandeling aangenamer voelt en de huid goed wordt beschermd.

Voordelen van laserontharen bij NOVA Huidkliniek

Aantal behandelingen

Haargroei vindt plaats in verschillende fases. Wanneer de haren zich in de groeifase bevinden kunnen deze effectief door de laser behandeld worden. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de groeifase. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig voor 80-90% haarreductie. Voor het gezicht vinden de laserbehandelingen om de vier tot zes weken plaats en voor het lichaam is dit iedere zes tot acht weken. 

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk om minimaal vier weken voor de eerste laserbehandeling te stoppen met epileren of harsen. Voor een effectieve behandeling moeten de haren aanwezig zijn in de huid. Wanneer je voor de eerste laserbehandeling komt is het van belang dat de haren zichtbaar zijn om de laserapparatuur goed in te kunnen stellen. Voor de vervolgbehandelingen dient het behandelgebied geschoren te zijn. Tot slot is het van belang om het behandelgebied minstens vier weken voor de laserbehandeling dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50. En daarnaast langdurige blootstelling aan zonlicht of zonnebank en het gebruik van zelfbruiners te vermijden. 

Na de behandeling

Na de behandeling vallen de behandelde haren in ongeveer twee weken vanzelf uit. Tussen de laserbehandelingen door is het resultaat al te merken, de haren worden steeds minder en dunner. Wanneer er weer haren opkomen mogen die niet geharst of geëpileerd worden, maar scheren mag wel tussendoor. Het is belangrijk om het behandelgebied goed te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50. Vermijd daarnaast langdurige blootstelling aan de zon of zonnebank om complicaties, zoals pigmentvlekken en verbranding van de huid te voorkomen. 

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true" tabindex="49" field_values="check=First Choice,Second Choice"]

Vergoeding laser ontharen

Laser ontharen in het gezicht kan in aanmerking komen voor gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dit gaan niet ten koste van het eigen risico. In de polisvoorwaarden kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt. 

Veelgestelde vragen over laserontharing

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat permanente ontharing door middel van laser effectiever is dan IPL. Een IPL apparaat heeft namelijk meerdere kleuren licht waardoor dit licht minder specifiek op het haarzakje in de huid af gaat. De laser heeft één kleur licht waardoor het licht gerichter en krachtiger naar het haarzakje toe gaat om deze te vernietigen. Hierdoor kan de laser ook beter bij de dieper gelegen haarzakjes komen.

IPL behandelingen worden vaak goedkoper aangeboden maar vaak ben je achteraf duurder uit, omdat er bij de IPL methode veel meer behandelingen nodig zijn en het resultaat niet altijd optimaal is.

Dit wordt door iedereen anders ervaren. Over het algemeen kan gezegd dat de behandeling niet pijnlijk is. Het laser apparaat beschikt over een uniek koelsysteem, voor iedere puls geeft de laser een koelingsspray af op de huid. Dit maakt de behandeling comfortabel.

In de zomer is het extra belangrijk om het behandelgebied dagelijks goed in te smeren met SPF 30 of 50. Daarnaast raden wij aan om langdurige blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden minimaal 4-6 weken voor en na de behandeling om complicaties, zoals pigmentvlekken en verbranding van de huid te voorkomen.

Laserontharing is geschikt voor vrijwel alle haarkleuren maar er zijn enkele uitzonderingen. Grijze, witte of blonde haren zijn helaas niet geschikt voor laserbehandelingen. Tijdens een intakegesprek beoordelen wij of de haren geschikt zijn om te laseren.

Nee, wij raden het ondergaan van laserbehandelingen tijdens een zwangerschap af. Zwangerschapshormonen kunnen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Dit kan variëren van enkele minuten tot een uur.

Door middel van laser ontharen is een permanente haarvermindering te verwachten. Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit kan voorkomen door de invloed van hormonen, erfelijke aanleg of medicijngebruik. Het is mogelijk om daar  onderhoudsbehandelingen voor te ondergaan. 

Meer informatie en gelijk een afspraak maken?

Wil je meer weten over Permanent ontharen Zwijndrecht? Neem dan contact op of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. NOVA Huidkliniek is gevestigd in Rhoon onder de rook van Barendrecht en Rotterdam.