Laseren beenvaatjes Nova Huidkliniek Rhoon Poortugaal

Het verschil tussen laser en IPL ontharen

Het verschil tussen laser en IPL ontharen

Wat is het verschil tussen laser en IPL ontharen?

Onlangs kreeg ik een aantal keer de vraag wat het verschil is tussen IPL ontharen en laser ontharen. Het grote aanbod maakt de keuze ook niet altijd makkelijker. Een goede reden om hier meer verduidelijking over te geven. NOVA Huidkliniek beschikt over de Gentlemax pro laser waarmee we ongewenste haren op een effectieve manier behandelen. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

De overeenkomst van laser en IPL

Als eerst is het goed om te weten dat zowel IPL als laser werken op basis van dezelfde principes, namelijk licht en warmte. Het licht wordt in de huid omgezet in warmte om het haarzakje te vernietigen. Ondanks dat principe zitten er toch grote verschillen tussen wat vooral de effectiviteit van de behandelingen bepaald.

De verschillen tussen laser en IPL ontharen

Het grootste verschil zit in het type licht. IPL werkt op basis van meerdere kleuren (golflengtes) licht en laser heeft 1 kleur licht (golflengte). Hierdoor gaat de laser specifieker op het doel af in de huid. De laser geeft een krachtige lichtstraal af in de huid welke gericht naar het haarzakje toe gaat. Omdat IPL meerdere kleuren licht heeft wordt de warmte naast het haarzakje ook over andere structuren in de huid verdeeld. Hierdoor gaat er een deel van de kracht van het licht verloren waardoor de effectiviteit van het ontharen minder is. Uiteindelijk zijn er met IPL meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken ten opzichte van de laser. Daarnaast kan IPL alleen worden toegepast bij lichte huidtypes. Een behandeling met IPL geeft meer risico op pigmentverschuivingen.

Waarom kiest NOVA Huidkliniek voor de Gentlemax pro laser voor ontharen?

De Gentlemax pro laser is de nieuwste laser op het gebied van laser ontharen. De laser geeft een intense lichtstraal, welke wordt geabsorbeerd door de haar en wordt omgezet in warmte. De warmte vernietigt de haarfollikel terwijl het omliggende weefsel onaangetast blijft. Voor de ontharingsbehandeling maakt de laser gebruik van een koelsysteem, welke de huid tussendoor beschermt door met een koele nevel te besprayen. Dit zorgt er voor dat het laser ontharen zowel comfortabel als effectief is. Tot slot kan met deze laser zowel lichte als donkere huidtypes behandeld worden en zijn er gemiddeld zes behandelingen nodig. 

Geschreven door Anita van der Kolk

Geschreven door Anita van der Kolk

Huidtherapeut